Anasayfa  |   İletişim  | AR - EN
FSMVÜ | Türk Hava Yolları Liderlik Geliştirme Programı
Tamamlanan Programlar
Türk Hava Yolları Liderlik Geliştirme Programı

Türk Hava Yolları Eğitim Başkanlığı ve Sürekli Eğitim Merkezi arasında yapılan protokol çerçevesinde Türk Hava Yolları’nın farklı birimlerindeki yöneticilere  yönelik “Liderlik Geliştirme Programı” eğitimlerinin birinci günü 23 Mayıs Cumartesi, saat 10.00'da Topkapı Yerleşkemizde, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet AVCI’nın açılış ve takdim konuşmalarıyla başlayarak Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Başkanı ve THY Yönetim Kurulu Üyesi İsmail GERÇEK ve THY Eğitim Başkanı Doç. Dr. Kemal YÜKSEK’in protokol konuşmalarıyla devam etmiştir.

Ülkemizin köklü kurumlarından Türk Hava Yolları ve Üniversitemiz arasındaki çalışmaların, işbirliklerinin artırılması yolunda çok değerli bir adım olarak gördüğümüz ve 20 kişilik THY Yönetim Ekibine yönelik tasarlanan eğitim programımızın ilk gününde kahvaltı organizasyonu gerçekleştirilmiştir.

Personel Daire Başkanı Kadir ŞAHİN, Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanı Ayhan TUĞLU ve THY Yönetim ve Kişisel Gelişim Eğitimleri Müdürü Süleyman USTA’nın da katıldığı açılış programı sonrası THY Birim yöneticilerinden katılım sağlanıldı.

20 kişilik yönetim ekibinin Türk Hava Yolları Yöneticileri İçin Liderlik Geliştirme eğitimlerine Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Başkanı ve THY Yönetim Kurulu Üyesi İsmail GERÇEK’in verdiği ilk dersle başlanmıştır.

Eğitmen Sibel ÖZPULAT'ın liderlik ve yönetim yetkinlikleri ile grup olma bilincine dayalı oyunlarla zenginleştirdiği eğitim sonrasında katılımcılara Liderlik ve Mentorlük konularında geribeslem testleri uygulamalarıyla programın ikinci aşamasına geçilmiştir.

Eğitimin ikinci bölümünde Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ali KURT tarafından İyiden Mükemmel Şirkete geçiş süreçleri hakkında, 5. Düzey Liderlik, Disiplin Kültürü, Teknoloji Hızlandırıcıları ve Kirpi Konsepti ile uygulama alanları üzerinde duruldu. "İyi, mükemmelin düşmanıdır" cümlesiyle başlayan ve ülkemizden güncel örneklerle desteklenen eğitimde, kalıcı başarıya ulaşmanın yolları hakkında bilgi verildi. Eğitimlerimizin ikinci gününde Dr. Zeki YÜKSEKBİLGİLİ ve Dr. Gülbeniz AKDUMAN’ın uygulamalı vaka analizleriyle devam etmiştir.

Türk Hava Yolları Eğitim Başkanlığı ve Sürekli Eğitim Merkezi arasında yapılan protokol çerçevesinde Türk Hava Yolları’nın farklı birimlerindeki yöneticilere  yönelik gerçekleştirilen “Liderlik Geliştirme Programı” eğitimlerinin ikinci günü eğitimleri 24 Mayıs Pazar günü, saat 10.00'da, Topkapı Yerleşkemizde Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet AVCI’nın bilgilendirme ve takdim konuşmasıyla başladı.

Eğitim, Dr. Zeki YÜKSEKBİLGİLİ ve Dr. Gülbeniz AKDUMAN’ın özgeçmişleri ve sunumda yer alacak başlıklar üzerine yaptıkları açılış konuşmasıyla başladı. Sonrasında ise, Türk Hava Yolları’na özel olarak tasarlanan ve örnek vaka olaylarını içeren vaka kitapçığı ve THY Yetkinlikler Sözlüğü katılımcılara dağıtılarak, 20 kişilik THY yönetim ekibi 4 gruba ayrıldı. Örnek vakalar üzerinde değerlendirmeler yapan gruplar, her vakayı ayrı ayrı analiz ederek, olaylar üzerine çözüm önerileri getirdiler. Grupların çözüm önerileri ve yaklaşımlarına göre yetkinlik değerlendirmesi yapıldı. İnteraktif olarak tasarlanan program ile teorik ve pratik eğitim bir araya getirilerek akılda kalıcı ve keyifli bir öğrenim ortamı sunuldu.

Mevlevihane’nin huzurlu ortamında verilen eğitimlerimizden sonra 3. Günde Türk Hava Yolları Eğitim Binasında gerçekleştirilecek final programının dilek ve temennileriyle son buldu.

Türk Hava Yolları Eğitim Başkanlığı ve Sürekli Eğitim Merkezi arasında yapılan protokol çerçevesinde Türk Hava Yolları’nın farklı birimlerindeki yöneticilere  yönelik gerçekleştirilen “Liderlik Geliştirme Programı” eğitimlerinin üçüncü günü  Türk Hava Yolları Eğitim Binası’nda devam etti.

Eğitim, Dr. Zeki YÜKSEKBİLGİLİ ve Dr. Gülbeniz AKDUMAN’ın geliştirdikleri eğitsel ve kişisel gelişime yönelik oyunlarla başladı. Oyunlarla katılımcıların liderlik, ekip ruhu ve takım çalışması özelliklerini güçlendirmeleri ve iş hayatında karşılarına çıkabilecek vakalar üzerinde pratik yapmaları amaçlandı.

Eğitmenlerin sadece anlatan ve uygulayan olarak yer aldığı eğitimlerdeki verimin düştüğüne inanan eğitmenlerimiz, katılımcıları gruplara ayırdılar. Bu yolla, birim yöneticilerinin eğitime aktif olarak katılım göstermeleri ve eğitimden keyif almaları sağlanırken, eğitmenlerimiz de onları dışarıdan gözlemleme imkanı buldular.

Eğitimlerin ardından yapılan sertifika töreninde, Türk Hava Yolları Eğitim Müdürü Doç.Dr. Kemal YÜKSEK katılımcılara eğitim belgelerini takdim etti ve üç günlük Liderlik Geliştirme Programı eğitimleri Doç.Dr. Kemal YÜKSEK’in kapanış konuşmasıyla son buldu.

. . .