Anasayfa  |   İletişim  | AR - EN
Mesleki Gelişim Eğitimleri
Uygulamalarıyla Sınıf Yönetimi Eğitimi Programı

Eğitimin Amacı

Öğretmenlerin sınıfta karşılaştıkları durumlarda, eğitim ortamlarını olumlu kılmak için bileşenleri ortaya koymak ve eğitici profesyonelliği içinde etkililiklerini artırmaktır. Bunun için öğretmenlerin ihtiyaç duyduğu bilgileri uygulamada nasıl olması gerektiğine ilişkin çalışmalarla harmanlayarak sunma ve böylece eğitim sürecini de aynı zamanda bir model ders işleme biçimine dönüştürme tercih edilmiştir.

Eğitimin İçeriği

Eğitimin uygulanışı, öğretmenlerin sunulan bilgileri yapılandırması ve kendi deneyimleriyle birleştirmelerini sağlaması için, etkinlik temelli grup çalışmaları biçiminde gerçekleştirilecektir. Bu nedenle öğretmen sayısı 20- 30 arasında olması etkililiği sağlama açısından tercih edilmelidir.

Sınıf ortamı, 5 gurubun oturacağı masa ve sandalyelerin yerleştirilmesi şeklinde tercih edilmektedir. Ayrıca projeksiyon, bilgisayarda kullanılmak üzere hoparlör ve yazı tahtası gerekmektedir. Sınıfın duvarları, öğretmenlerin yapmış olduğu çalışmaları tack-it(fotoğraf yapıştırıcısı)) ile yapıştırmak suretiyle sergilemeleri için uygun olmalıdır. Öğretmenlere sunulacak dokümanların ve yaptıkları çalışmaların dosyalanması eğitimin etkisinin devamı için gerekli görülmektedir.

Kimler Katılabilir ?

Öğretmenler